Caută
Close this search box.

Călin Popescu Tăriceanu… îi aşteaptă pe liberali să vină, să se înscrie în ALDE!

călin popescu tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis o scrisoare deschisă „alegătorilor liberali”, in care le spune că „vă aşteptăm alături de noi”, pentru că „am rămas singuri în lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care încet, încet, încearca să ne acapareze viaţa”. ALDE este cotată cu 2% în cel mai recent sondaj de opinie realizat de IMAS.

„Scrisoare deschisă către alegătorii liberali

Dragii mei,

Se apropie cu paşi repezi alegerile şi m-am gândit că, poate, este bine să limpezim puţin apele! Ne-aţi pus pe noi, cei din ALDE, la colţ, pentru că ne-am aliat cu PSD-ul atunci când PNL-ul a fost înghiţit de PDL şi, peste noapte, a luat forma şi obiceiurile lui Băsescu/Petrov!

V-aţi supărat pe noi, cei din ALDE, când am atras atenţia că Iohannis este doar un ficus solemn care nu reprezintă nici liberalismul şi nici poporul român.

Aţi fost dezamăgiţi de noi, cei din ALDE, când am spus că nu suntem de acord să renunţăm la libertăţile şi drepturile fundamentale nici de frică procurorilor, şi nici măcar de frica unui virus.

Şi iată unde aţi ajuns: nevoiţi să priviţi neputincioşi la trecerea a 135 de primari PSD în tabăra PNL şi la trecerea de parlamentari PSD şi ALDE la partidul care v-a promis cu limbă de moarte că a ferecat cu lanţuri porţile partidului şi nici un traseist nu îşi mai găseşte locul în partidul Brătienilor. În numele acestor promisiuni le-aţi dat votul, le-aţi dat încrederea voastră, şi ne-aţi pedepsit pe noi pentru fapte pe care nu le-am comis.

Noi, cei din ALDE, am rămas în tranşee, acolo unde ne-aţi lăsat! Am rămas să luptăm, cu puterile noastre, pentru pensii şi alocaţii aşa cum zice legea.

Noi, cei din ALDE, am rămas singuri în lupta contra unui sistem invizibil, dar palpabil, care încet, încet, încearcă să ne acapareze viaţa!

Noi, cei din ALDE, aşa puţini câţi am rămas, suntem decişi să ţinem sus steagul apărării drepturilor şi libertăţilor romanilor! Până la capăt!

Noi, cei din ALDE, vă aşteptăm alături de noi!”, transmite Tăriceanu.

Un sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, arată că ALDE este cotată cu doar 2,4% din intenţiile de vot, mult sub pragul parlamentar.

ALDE scade şi mai mult în sondaje, fiind creditata cu doar 2,4% din intenţiile de vot, anunţa Europa FM. Pentru formaţiunea lui Calin Popescu Tariceanu este cel mai slab scor, reprezentând mai puţin de o treime din procentajul pe care îl avea în urmă cu exact un an (7,4% în august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS în perioada 6 – 26 august, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar în ianuarie a mai înregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), în rest având între 23 şi 25 de procente. PNL rămâne pe primul loc cu 33,6% din intenţiile de vot la parlamentare.

Pe locul 3 în ierarhia politică este Alianţa USR – USR, cu 18,3% din opţiuni – o uşoară creştere faţă de luna iulie, când Alianţa avea 17,2%. Pro România creşte în această lună, ajungând la 10,6%, după ce în iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR staţionează deasupra pragului electoral cu 5,7%, după ce în iunie era creditata cu doar 3,4%, iar în iulie înregistra o revenire (5,6%). PMP rămâne sub limita care i-ar permite să intre în Parlament (4,1%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri