Fostul premier Victor Ponta a intenţionat să livreze presei prietene un plic stric secret, pentru a-l pune într-o situaţie dificilă pe procurorul Jean Uncheşelu, care îl ancheta în Dosarul “Turceni-Rovinari”, alături de colegul său de partid, Dan Șova.

Cea pe mâinile căreia a ajuns plicul este Anca Alexandrescu, realizator Realitatea PLUS, care la vremea respectivă deținea era consilier onorific al premierului Ponta.

“Am în mână un plic. Este un document secret, o notă primită de la dl. Victor Ponta”, a spus Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS. Victor Ponta, a afirmat Alexandrescu, nu a vorbit când i-a dat plicul, ci doar i-a scris ceva pe el.

Anca Alexabdrescu spune că ea nu înțelegea cui trebuie să i-l dea sau ce să facă cu documentul. Se pare că fostul premier voia ca plicul să ajungă la Răzvan Savaliuc, de la LuJu.ro, iar Ponta nu ar fi spus nici un cuvânt în momentul în care i-a dat plicul, de teamă să nu fie înregistrat.

Savaliuc este fondator LumeaJustiției.ro (pe scurt: Luju.ro), cunoscut în breasla presei pentru dezvăluirile, comentariile și analizele de specialitate, considerate controversate.

“Am vorbit cu două persoane din presă despre asta (despre plic- n.r.). Nu vreau să le dau numele…”, a mai spus realizatoarea Realitatea PLUS, precizând că i-a fost frică să facă public plicul către persoana vizată, respectiv către Savaliuc. „Ceea ce încerca el să sugereze este că acest procuror este șantajabil și încerca să fabrice un dosar împotriva sa. Mie așa mi-a sunat”, a spus Anca Alexandrescu, conform Realitatea.net.

Se pare că fostul premierul a aflat că plicul n-a mai ajuns la „destinatar”, spune Anca Alexandrescu: „Mi-a spus că l-a sunat Coldea (Florian Coldea – fostul șef SRI – n.r.) și i-a atras atenția că a trimis-o pe ea să dea documentul în presă. Întrebarea este cum își permitea Coldea să îl sune pe premierul României de la acea vreme și să îi spună ce i-a spus și ce relație aveau cei doi?”

Potrivit Ancăi Alexandrescu, pe plic este trecută, ca sursă, Administrația Națională a Penitenciarelor și este un exemplar unic. “Cine i-a dat documentul (lui Ponta – n.r.) a riscat foarte mult. Este conflict de interese”, a mai arătat ea.

Documentul în cauză pare să îl compromită „dur și mult” pe procurorul Ucheșelu, pe care îl incriminează pentru o sumă de 10.000 de lei, sumă pretinsă de procurorul care îi deschisese un dosar lui Ponta într-o speță anume.

În context, Anca Alexandrescu a arătat că sunt foarte multe semne de întrebare legate de mandatul de premier al lui Ponta, cum ar fi nominalizarea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA, precum și faptul că deși câștigase alegerile cu USL pe o anumită linie politică și totuși s-a prezentat la bilanțul anticorupție din 2015 să aplaude realizările procurorului-șef. Nu poate fi trecut cu vederea – spune ea – nici faptul că fostul premier PSD ar fi „negociat” cu președintele Traian Băsescu instalarea lui Kovesi în fruntea Direcției Anticorupție.

“Au fost mulți oameni care au investit în el (Ponta – n.r.). La un moment dat, s-a rupt lanțul de iubire, lucru care s-a văzut și la alegerile din 2014. Nu pot să spun mai multe acum, dar poate că o voi face la un moment dat”, a concluzionat Anca Alexandrescu.

434 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =