Caută
Close this search box.

OFICIAL Candidatul Cristian Băcanu cere renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 5

Cristian Băcanu

Candidatul PNL Cristian Băcanu cere renumărarea voturilor înregistrate la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 5.

”Am solicitat renumărare totală la Sectorul 5! În urma analizei realizate de grupul de lucru format ieri de echipa mea din PNL am identificat suspiciuni privind existența unei fraude la votul din sector. De exemplu, 92 voturi PNL la consiliul local și 63 la General într-o secție. Cine votează PNL la CL votează la fel și la CGMB, nu poți avea diferențe de 30% la consilii. Pur și simplu nu se poate”, a scris Cristian Băcanu pe pagina sa de Facebook.

Băcanu a adăugat că ”suspiciunea este serioasă” și va formula plângere penală.

”Un alt exemplu, eu iau 46 voturi la altă secție 863, PNL ia 84 voturi la Consiliul Local iar USR-PLUS ia 30 de voturi. Sociologic, nu pot lua doar 30% din votul politic. Sunt zeci de secții în situația asta. Suspiciunea este serioasă. Vom formula și Plângere penală!”, a completat liberalul.

Candidatul PMP a cerut repetarea alegerilor

Și senatorul Lucian Iliescu, candidat PMP la Primăria Sectorului 5, a acuzat procesul electoral ca fiind ”fraudat grosolan” și a cerut organizarea unui nou scrutin.

Potrivit rezultatelor parțiale, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone are cel mai bun scor în cursa pentru Primăria Sectorului 5, respectiv 27,25%.

El este urmat de candidatul PNL-USR PLUS Cristian Băcanu, cu 24,84%.

Actualul primar de sector, social-democratull Daniel Florea, se situează pe poziţia a treia, cu 24,84% din sufragii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri