Caută
Close this search box.

Care este punctul nevralgic al vaccinului anti-coronavirus

sars cov 2
Există foarte multă confuzie legată de apariția „leacului miraculos”.

Vești proaste oferite de oamenii de știință în plină pandemie. Concluziile vin să tempereze entuziasmul celor care așteaptă cu nerăbdare apariția vaccinurilor care să prevină coronavirusul.

Cercetătorii au afirmat că primele eșantoane de vaccinuri nu vor putea să apere organismul de virus, ci doar să amelioreze simptomele, conform unui material publicat de jurnaliștii britanici de la The Sun.

Oficialii din Marea Britanie au primit aceste concluzii legate de prima generație de vaccinuri și trebuie să conceapă o strategie care să vizeze ieșirea din pandemie. Experții în virusologie cred că un vaccin nu va duce la revenirea la normal a vieții. Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, cei care se află în cursa pentru crearea unui vaccin, și-au stabilit o țintă minimă de protecție de 50%. În ceea ce privește gripa obișnuită, target-ul de eficiență este de 40%-60%.

Guvernanții din Marea Britanie sunt de părere că un vaccin va fi gata pentru a fi utilizat abia la jumătatea anului viitor. Oamenii de știință nu se așteaptă la minuni, în condițiile în care un antidot cu o eficiență de măcar 50% ar face ca lucrurile să revină aproape de normalitate.

Măsurile vor trebui menținute

Consilierul științific Sir Patrick Vallance a afirmat că un număr important de subiecți au arătat că pot genera un răspuns imun care ar trebui să fie protector la coronavirus. Asta nu înseamnă însă că ar trebui să se abdice de la măsurile de igienă și distanțare socială impuse în prezent. „Se pare că rezultatul cel mai probabil pe termen scurt spre mediu este de a găsi un vaccin sau două doze de vaccin care să reducă severitatea simptomelor”, spun cercetătorii.

În cazul unui scenariu ce tinde spre a fi ideal, un vaccin ar putea oferi „imunitate sterilizantă” – care blochează complet infecția. Experții cred că este posibil ca oamenii să aibă nevoie de un vaccin inițial împotriva vaccinului Covid-19 și apoi de o repetare, o lună mai târziu, pentru a preveni prinderea virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri