Caută
Close this search box.

Caruselul plângerilor penale în cursa pentru București: Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan daune de 100.000 de euro

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că depune plângere penală împotriva lui Nicușor Dan pentru că a desemninat informațîi false și calomnioase în legătură cu achiziționarea Parcului Verdi.

„Am depus plângere penală împotriva domnului Nicușor Dan pentru afirmațiile false și calomnioase pe care le-a făcut în legătură cu Parcul Verdi: afirmații pentru care va trebui să răspundă în față justiției! Așa-zisele dezvăluiri bombă sunt doar minciuni și va dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirma că ar fi avut beneficii personale în urmă achiziției Parcului Verdi este în prezent subsecretar de Stat la MDRAP, deci în Guvernul PNL! În plus, la momentul achiziției de către Primăria Municipiului București a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta NU mai lucra Primăria Capitalei!”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Gabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan daune morale în cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale și obligarea de a publică scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presă scrisă şi televiziune, susține aceasta.

„Acest parc a fost achiziționat la cererea bucureștenilor, au existat nenumărate proteste și cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi că zona de agrement și spații de joacă! Achiziția s-a făcut în conformitate cu prevederile legii, în deplină transparență cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public și cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL și USR! Hotărârile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat și de faptul că instanța a respins acțiunea prefectului municipiului București care atacase una dintre hotărâri. Valoarea de achiziție pentru cele 7 terenuri a fost de la 49,775 de milioane de euro, sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultată din raportul final de evaluare realizat pentru PMB. De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimată și solicitată inițial de proprietari, adică 87,475 milioane euro”, a mai spus aceasta.

Gabriela Firea a mai declarat că tranzacția a fost oportună deoarece proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dăduseră în judecată Primăria Capitalei, în anul 2015, pentru lipsa de folosință a proprietăților, iar instanța a decis că aceștia trebuie despăgubiți, deci Primăria Capitalei trebuia să plătească. ”Prin achizitia acestor terenuri nu s-a produs un prejudiciu, ci, din contra, s-a rezolvat o situaţie litigioasa cu costuri mai mici”, mai spune Firea.

Nicușor Dan a declarat marți că Primăria Capitalei a plătit de 10 ori mai mult pentru răscumpărarea Parcului Verdi, cauzând un prejudiciu 45 de milioane de euro, iar ”un consilier personal al primarului Gabriela Firea i-a dat socrului lui o jumătate de milion de euro din Parcul Verdi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri