Caută
Close this search box.

Cât costă în farmacii vaccinul antigripal

sputnik v

Vaccinul antigripal este deja disponibil în farmacii. Prețul variază între 25 și 60 de lei în funcție de tipul vaccinului antigripal și numărul de virusuri împotriva cărora acționează. Cele mai cunoscute sunt: Influvac Tetra (54,41 lei) care se distribuie și în programul național și Vaxigrip Tetra (58,69 lei).

”În afară de acestea, pentru prima oară în România este adus anul acesta vaccinul cu virus viu atenuat care are administrare intranazală. Este vaccinul fără înțepătură. Se numește Fluenz Tetra și se administrează doar copiilor între doi ani și 18 ani. Acest tip de vaccin costă aproximativ 110-120 de lei”, spune Gindrovel Dumitra, doctor în științe medicale, coordonator al Grupului de Vaccinologie.

Care sunt contraindicațiile vaccinului antigripal

Vaccinurile existente pe piața din România sunt sigure, dar există câteva contraindicații de care este bine să ținem cont.

1. Vaccinul antigripal VaxigripTetra
Nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 luni. Nu îl utilizați dacă sunteţi alergici la substanţele active sau orice componentă care poate fi prezentă în cantităţi foarte mici, cum sunt ouă (ovalbumină, proteine de pui), neomicină, formaldehidă sau octoxinol-9.

2. Vaccinul antigripal Influvac Tetra
Este recomandat copiilor cu vârstă mai mare de 6 luni, însă nu trebuie să vă vaccinați dacă sunteți alergic la substanţele active sau ouă (ovalbumina sau proteine de pui de găină), formaldehidă, bromură de cetiltrimetilamoniu, polisorbat 80 sau gentamicină (un antibiotic folosit pentru tratamentul infecţiilor bacteriene). De asemena, nu trebuie să va vaccinați dacă aveți febră, potrivit Click.ro

3. Vaccinul antigripal Fluenz Tetra
Poate să fie utilizat în rândul copiilor cu vârste între 2 și 18 ani. La fel ca și în cazul celorlalte două vaccinuri, nu este indicat în cazul în care există hipersensibilitate la substanţele active, la gelatină, la gentamicină, la ouă sau la proteinele din ou (de exemplu, ovalbumină).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri