Caută
Close this search box.

Ce crede Iohannis despre eventuala demisie a Giorgianei Hosu, şefa DIICOT VIDEO

klaus iohannis

Klaus Iohannis a fost întrebat, la conferinţa de presă organizată la Cotroceni, despre situaţia şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, dacă nu cumva trebuie să-şi prezinte demisia.

„Da, e bună întrebarea. Şi sunt convins că va fi analizată această speţă la CSM şi o să primim de acolo un răspuns autorizat. (…) Părerea mea este că CSM-ul va da un răspuns la această chestiune. (…) Dacă va exista o solicitare, atunci cu siguranţă o voi analiza cu mare atenţie. Dar eu nu am ca preşedinte, nu am instrumente să analizez în detaliu aceste chestiuni, aşa cum poate să o facă CSM-ul”, a precizat Iohannis.

În februarie 2017, patru inculpaţi din dosarul Carpatica Asig au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, după ce anterior alţi doi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA de la momentul respectiv, trei inculpaţi au fost trimişi în judecată sub control judiciar, printre care şi Dan Hosu, fost şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul IGPR, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, dare de mită, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri