Caută
Close this search box.

Ce funcție va ocupa Vlad Voiculescu la Primăria Generală București

vlad voiculescu

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, va ocupa funcția de viceprimar alături de noul primar ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Liderul USR Bucureşti Claudiu Năsui a anunţat, luni, că, din calculele USR-PLUS, există o majoritate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti alături de PNL, iar liderul PLUS Bucureşti Vlad Voiculescu va fi viceprimar.

″În Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din calculele noastre, avem majoritate împreună cu PNL şi aşa că angajamentele noastre pot fi toate puse în practică. Vlad Voiculescu va fi viceprimar. De la PNL aşteptăm o propunere de viceprimar şi aşteptăm să intrăm în muncă din prima zi. La nivelul filialei Bucureşti vom crea o celulă de suport pentru consilieri şi pentru toate funcţiile acestea tocmai ca să ajutăm cât mai mult colegii noştri care sunt acolo să-şi îndeplinească obiectivele şi să reuşim până la urmă să aducem revoluţia bunei guvernări cât mai repede în Bucureşti”, a anunţat Claudiu Năsui, într-o conferinţă de presă luni, potrivit News.ro.

Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.

El a adăugat că la aceste locale USR-PLUS are şi mai mulţi consilieri în CGMB şi în toate consiile de sector decât a avut în 2016.

“Avem un om extraordinar, pe Vlad Voiculescu, care ştie, probabil, cel mai bine din toată ţara ce înseamnă sistem de sănătate funcţional, cum arată cel din România şi cum să ajungi de la ce avem acum, la ce ar trebui să avem. Ca urmare a rezultatelor de ieri, avem şi mai mulţi consilieri şi în Consiliul General şi în toate consiliile de sector decât am avut în 2016 şi a doua veste bună e că, împreună cu partenerii de la PNL, cu care am susţinut candidaturi comune, avem majoritatea în foarte multe consilii, ceea ce nu înseamnă că nu suntem deschişi şi la alte susţineri, dacă ele concordă cu fiecare dintre principiile şi valorile noastre. Acesta este un lucru de la care nu vom face rabat”, a conchis Năsui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri