Caută
Close this search box.

Ce spun anchetatorii despre jaful de la bancomatele din Otopeni: Autorii purtau măști sanitare. Infractorii au folosit metoda „pizza slide”

Autorii atacului cu explozibil la două bancomate din Otopeni aveau fețele acoperite cu măști medicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi când au comis atacul, au spus, miercuri, anchetatorii în conferința de presă.

O explozie a avut loc, marți dimineață, la parterul unui bloc din Otopeni, unde 2 bancomate au fost aruncate în aer.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, aspus Cristian Gheorghe, comisar șef adjunct al Direcției de Investigatii Criminale, într-o conferință de presă.

Polițiștii au deja suspecți în acest caz și așteaptă rezultatele expertizei criminalistice pentru a vedea ce substanțe explozive au fost folosite.

Cert este faptul că ezpozibilul a fost unul artizanal, nu militar.

Cristian Gheorghe spune însă că această metodă de furt este una des folosită în străinătate și poartă numele ”pizza slide”.

„La nivel național, spargerile sau furturile din bancomate cu explozibil nu sunt un fenomen. De la începutul anului avem 5 cauze și a 6-a e cea de ieriNu putem spune că ar putea crea la un moment dat o problemă. Sunt 5 cauze în 9 luni de zile și în aceste cinci cauze poliția a identificat și arestat autorii. Modul de operare diferă, unele au fost cu exploziv solid, cum a fost ieri, unele au fost cu gaz”, a mai spus comisarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri