Caută
Close this search box.

Ce vrea să mai facă la Rahova Liviu Dragnea, fostul lider al PSD

liviu dragnea

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD şi al Camerei Deputaţilor, a încercat marţi să-i înduplece pe magistraţii Judecătoria Sectorului 5, în procesul prin care a contestat interdicția de a mai lucra la atelierul penitenciarului Rahova.

Dragnea a fost audiat prin videoconferință la Judecătoria Sectorului 5, din cauza interdicției aplicate după interviul apărut la postul de televiziune Realitatea Plus.

Conducerii penitenciarului Rahova are în acest moment două procese cu Dragnea după celebrul interviu cu Anca Alexandrescu, nimeni alta decât fosta consilieră, în prezent la Realitatea Plus.

În timpul audierii, Liviu Dragnea i-a spus judecătorului că nu știa de la început că acea conversație pe Skype cu Anca Alexandrescu va fi difuzată.

El a subliniat că a fost informat cu privire la acest aspect de abia după aceea şi nu a putut lua nicio măsură pentru a opri difuzarea publică a dialogului respectiv.

De asemenea, Dragnea a dezvăluit că la acel interviu a fost martoră inclusiv Irina Tănase, partenera lui, care era îmbrăcată în pijamale.

Iată ce a declarat Dragnea în faţa instanței care a rămas în pronunțare, conform g4media.ro:

„Nu m-am gândit că voi fi sancționat pentru că am avut o conversație online cu altă persoană, conversație care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă.

Declar faptul că după încheierea conversației online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversația și că urma să o pună pe facebook.

În privința acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului.

De două luni și jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu și partenera mea de viață, Irina Tănase, și ea trecută pe lista de persoane aprobate.

Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă, îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer.

În nicio țară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu se spune că poate fi ridicat.

Sunt inginer auto și asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidențieri si recompense datorită modului în care am muncit la garaj.”

În 1987, Dragnea absolvea Facultatea de Transporturi, secția Autovehicule rutiere, din cadrul Institutului Politehnic București, la care l-a avut avut profesor pe fostul premier Petre Roman.

Ulterior, fostul preşedinte al PSD a lucrat ca inginer stagiar într-o secție auto aparținând Întreprinderii de Utilaj Greu și Transport pentru Construcții Craiova.

Amintim că Dragnea a depus la data de 27 august 2020 două acțiuni la Judecătoria Sectorului 5 prin care contestă interdicţia dreptului de a mai munci la atelierul penitenciarului Rahova.

Munca depusă la atelierul auto îl ajută pe Dragnea să-şi reducă perioada de detențiune.

La 27 mai 2019, Dragnea a fost închis în Penitenciarul Rahova după ce fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul DGASP Teleorman.

Din acel moment, fostu şef al Camerei Deputaţilor şi-a mandat avocaţii să încerce mai multe căi extraordinare de atac, dar demersurile apărătorilor n-au avut nici un efect în instanţe.

Ultima încercare de eliberare a lui Dragnea s-a consumat la 21 august 2020. Atunci, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) respingeau definitiv ca neîntemeiată contestația formulată împotriva deciziei luate de Tribunalul București, care respinsese atacul fostului lider al PSD la executarea în regim de detenție.

sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri