World Press Photo, cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, va debuta la Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti pe 9 septembrie.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 11.00-17.00.

Este al treilea an în care MNAR organizează împreună cu Fundaţia Eidos expoziţia. „Susţinem ideile, mesajele şi, mai ales, dorim să transmitem împreună emoţiile – elemente ce încadrează şi definesc fotografia. Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvenţe din viaţa noastră, într-un context ce marchează social, sanitar şi spiritual întreaga omenire. Expoziţia din acest an va fi martorul în imagini a prezentului şi va scrie istorie”, a transmis Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR.

Anul acesta, 4.282 de fotografi din 125 de ţări au înscris la World Press Photo 73.996 de fotografii. Patruzeci şi patru de fotografi au ajuns în selecţia finală a juriului.

Evenimentul din Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Vizitatorii sunt rugaţi să respecte regulile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

1.365 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here