Caută
Close this search box.

China şi-a prezentat, în premieră, vaccinurile anti-Covid

vaccin

Două companii farmaceutice chineze şi-au expus luni pentru prima dată vaccinurile împotriva COVID-19, la un târg comercial la Beijing.

Dozele de vaccin produse de companiile Sinovac Biotech şi Sinopharm se numără printre cele mai avansate proiecte din lume şi au suscitat mari aşteptări în China.

Vizitatorii s-au adunat luni la Beijing în jurul standurilor unde au fost expuse vaccinurile cu ocazia unui târg comercial. Intrate în faza a treia de testare pe oameni, aceste vaccinuri nu au fost încă comercializate, potrivit Agerpres. Producătorii lor speră însă să primească undă verde de la autorităţi pentru a fi lansate pe piaţă până la sfârşitul anului 2020.

Un oficial Sinovac a declarat pentru AFP că această companie a „terminat deja construcţia unei fabrici” capabile să producă 300 de milioane de doze pe an.

Dezvoltarea în China a unuia sau mai multor vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea permite Beijingului să contracareze imaginea proastă, în condiţiile în care epidemia a lovit puternic economia mondială de la începutul anului.

Preşedintele Xi Jinping a cerut ca un potenţial vaccin dezvoltat în China să devină un „bun public global”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri