Compania Premieres Lignes, la care sunt angajaţi cei doi jurnalişti răniţi în atacul cu armă albă comis vineri, în apropierea fostului sediu al săptămânalului Charlie Hebdo din Paris, a ajutat la producerea unui film documentar despre atacul din ianuarie 2015 asupra redacţiei acestui săptămânal satiric, informează dpa.

”Three Days Of Terror: The Charlie Hebdo Attacks” (Trei zile de teroare. Atacurile de la Charlie Hbdo) este numele documentarului care a fost produs pentru posturile de televiziune HBO, BBC şi France 2.

Martori, ofiţeri de poliţie şi supravieţuitori vorbesc în film despre seria de atacuri teroriste din ianuarie 2015, soldate în total cu 17 morţi pe parcusul mai multor zile, potrivit site-ului companiei Premieres Lignes, citat de Agerpres.

Birourile companiei Premieres Lignes se află în imediata apropiere a fostei redacţii a publicaţiei Charlie Hebdo, care, după atacurile de acum cinci ani şi jumătate, a fost mutată într-un loc ţinut secret.

Doi jurnalişti, angajaţi ai companiei Premieres Lignes, aflaţi într-o pauză de fumat, au fost răniţi în atacul cu armă albă comis vineri, la Paris.

Premierul francez Jean Castex, care s-a deplasat la locul incidentului, a anunţat că principalul atacator a fost arestat. O a doua persoană se află de asemenea în arest.

O sursă din poliţie a declarat că unul dintre suspecţi este pakistanez, iar celălalt algerian.

110 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 5 =