Caută
Close this search box.

Ciolacu vrea reluarea votului la o nouă moţune de cenzură!

ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, la Antena 3, că PSD va depune o nouă moţiune de cenzură.

„Categoric se reia votul. Dacă această moţiune ajunge la vot, trece, ştie şi domnul Orban! Aşteptăm CCR să spună dacă este constituţional sau neconstituţional. Avem dreptul constituţional să depunem o moţiune de cenzură, în sesiune ordinară. Începând cu ziua de mâine intrăm în sesiune ordinară”, a declarat Ciolacu.

Pentru dl. Ciolacu: Domnule, Parlamentul are 465 de parlamentari. 466 împărţit la doi înseamnă 233. Asta e majoritatea minimă necesară şi pentru cvorum, şi pentru trecerea unei moţiuni de cenzură. Dacă dv. nu aţi reuşit să vă şforţaţi, să adunaţi o prezenţă de 233 de suflete, pentru cvorum, de unde paralela noastră perpendiculară pe cosinusul tagent să aveţi destule voturi ca să treceţi moţiunea de cenzură?

Şeful PSD a mai spus că parlamentarii PSD care au absentat de la vot, inclusiv Carmen Dan, vor fi excluşi din partid.

„Eu nu cred în îmbolnăviri în ziua votului. Mâine vom face un comitet politic naţional şi voi solicita excluderea celor cinci. Am înţeles că doamna Carmen Dăm nu are Covid, să vedem, poate că în timp va face Covid”, a mai arătat Ciolacu. El a mai susţinut că tocmai susţinătorii lui Liviu Dragnea au salvat actualul guvern.

Şeful PSD a anunţat că nouă moţiune de cenzură va fi depusă după data de 15 septembrie. „Politic vom aştepta decizia CCR. Primul termen este pe 15 septembrie”, a arătat Ciolacu.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat însă că este împotriva depunerii unei noi moţiuni. El a declarat la Digi24 că din punctul său de vedere o dezbatere a moţiunii într-o nouă şedinţa nu este utilă şi că ”nu ne putem judeca în fiecare zi de-a moţiunea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri