Caută
Close this search box.

Cîţu despre majorarea pensiilor cu 40%: „Toate agentiile de rating vor retrograda instant Romania la junk

florin cîţu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că, dacă majorarea pensiilor cu 40% intră pentru o secundă în vigoare, toate agenţiile de rating vor retrograda instantaneu România la categoria „junk”.

„Dacă legea criminală votată de PSD intra măcar o secundă în vigoare, toate agenţiile de rating o să retrogradeze instantaneu România la categoria junk (nerecomandata investiţiilor). Acolo nu se judecă în termeni de populism sau nu, ci în termeni matematici şi economici”, a declarat ministrul Finanţelor.

Cîţu mai explică ce înseamnă retrogradarea imediată: falimente pe bandă rulantă, români care-şi vor pierde casele luate pe credit, o inflaţie galopantă şi o recesiune mai mare decât cea din 2009, conform Ziare.com.

„Înseamnă un risc de a nu mai putea finanţa deficitul bugetar decât la costuri exorbitante şi dobânzi din nou foarte mari pentru toţi romanii, pentru populaţie şi pentru firme. Va însemna falimente pe bandă rulantă, romani care-şi vor pierde casele luate pe credit, o inflaţie galopantă şi o recesiune probabil mai mare decât cea din 2009. La fel a aruncat PSD tara în criză şi în urmă cu 11 ani.

Este un gest nu doar de un populism inconştient, este un gest absolut criminal. Este un act de agresiune la adresa stabilităţii economce pus la cale de o grupare infracţională, care ştie că pierde controlul şi dispare din viaţa politică. Nu-i vom lăsa şi vom ataca la CCR”, a declarat Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri