Caută
Close this search box.

Clotilde Armand solicită Parchetului General al României să preia ancheta referitoare la presupusa frauda electorală de la sectorul 1

clotilde armand

Clotilde Armand solicită Parchetului General al României să preia ancheta referitoare la presupusa frauda electorală de la sectorul 1. Pe de altă parte, contracandidatul său Dan Tudorache a cerut autorității electorale renumărarea voturilor.

”Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1”, scrie Clotilde Armand, într-o postare pe facebook.

”Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.
Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor”, a scris și Dan Tudorache pe rețeaua socială.

Polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, în care sunt cercetate fapte, nu persoane, după acuzațiile de fraudare a votului venite din partea candidatului USR-PLUS, Clotilde Armand. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale.

Luni, la o zi după vot, un bărbat a fost surprins având asupra sa un teanc de procese verbale ce ar fi fost originale.

Membrii USR-PLUS acuză că frauda ar fi fost organizată pe mai multe paliere: prin decuparea codurilor QR de pe procesele verbale originale și lipite pe procesele ce ar fi fost falsificate; raportarea către autorități a mai puține voturi sau chiar zero voturi, deși pe procesele verbale erau mult mai multe voturi; în unele cazuri voturile primite de candidații lor erau trecute în dreptul altora.

Clotilde Armand l-a acuzat de fraudă pe Dan Tudorache, dar primarul sectorului 1 respinge acuzațiile și spune că nu știe despre ce este vorba, ironizându-o pe contracandidata sa, spunând că nu înțelege bine limba română.

Polițiștii au făcut verificări luni la fața locului și au sigilat încăperile respective.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, până marţi la ora 9:00, Clotilde Armand se menţine pe primul loc în preferințele electoratului, cu 41,06% din voturi, urmată de Daniel Tudorache (PSD) – 39,72% și Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Au fost numărate 94,93% dintre voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri