Caută
Close this search box.

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa: România, rol-cheie extraordinar pentru întreaga Alianţă

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Tod D. Wolters, a declarat vineri că România joacă „un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianţă”, iar angajamentul NATO pentru apărarea statelor membre rămâne solid.

Generalul Wolters a susţinut o conferinţă de presă alături de şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, la sediul MApN.

„Suntem foarte mândri de naţiunea dumneavoastră şi de NATO pentru eforturile făcute ca această criză sanitară să nu devină o criză de securitate.

După cum ştiţi, România joacă un rol cheie extraordinar pentru întreaga Alianţă. Această mare naţiune este esenţială în ceea ce priveşte contribuţia sa la securitatea regiunii Mării Negre.

La sol, prezenţa înaintată a NATO este construită în jurul Brigăzii Multinaţionale conduse de România. În Marea Neagră, participarea ţării dumneavoastră în exerciţii comune şi patrule maritime contribuie la securitatea şi vigilenţa NATO.

FOTO: captură Agerpres

În aer, misiunea de Poliţie Aeriană Întărită pe teritoriul României întăreşte apărarea colectivă la nivelul NATO, demonstrând coeziunea NATO pentru implementarea conceptelor de apărare şi descurajare”, a spus oficialul, citat de Agerpres.

Totodată, el a arătat că „angajamentul NATO pentru apărarea României şi toţi aliaţii rămâne solid”.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a evidenţiat implicarea României în menţinerea securităţii Alianţei.

În acest sens, el a vorbit inclusiv despre „sporirea prezenţei aliate în România”. „Facem toate eforturile pentru dezvoltarea şi consolidarea structurilor multinaţionale aliate înfiinţate pe teritoriul României”, a punctat Petrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri