Caută
Close this search box.

Concedieri la VW. Peste 9.000 de muncitori de la divizia de camioane vor fi daţi afară

vw

Oficialii diviziei din Munchen au precizat că sunt vizați pentru disponibilizare 9.500 de lucrători. Două dintre fabricile pentru care se discută închiderea sunt în Germania, iar cea de-a treia în Austria. Veniturile operaționale estimate în urma celor două măsuri sunt de 1,8 miliarde de euro.

În ultimii ani, MAN nu a obținut profituri satisfăcătoare, fiind devansată mereu de celălalt brand de trackere al VW, Scania. Compania își dorește să crească și investițiile, informează Biziday.

Întreaga piață auto germană a fost puternic afectată de efectele generate de coronavirus, pe fondul scăderii semnificative a cererii. Atât marii producători (Daimler), cât și distribuitorii (Schaeffler și Continental) iau în calcul concedieri.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Asociația Europeană a Constructorilor de Automobile observă o depreciere de 35% în prima jumătate a anului.

MAN este controlată direct de Traton SE, deținută la rândul ei de Volkswagen. În urma anunțului privind concedierile, acțiunile Traton au scăzut cu 1,3% pe bursa din Frankfurt, în timp ce cele ale VW s-au apreciat cu doar 0,2%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri