Caută
Close this search box.

Conflictul dintre medicii din UPU și DSP continuă la Ploiești: Tătaru anunță că s-a deplasat o echipă de control

ploieşti

Nelu Tătaru a anunțat, marți după amiază la Digi 24, că Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis o echipă de control la Ploiești, unde medicii din UPU amenință cu demisia, spunând că Direcția de Sănătate Publică îi tratează cu dispreț.

Riscul de malpraxis există ”în fiecare minut”, susțin medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești într-o adresă trimisă Direcției de Sănătate Publică.

Angajați din spital au precizat că respectiva adresă, care a fost semnată de întreg colectivul de medici din UPU Ploiești, a fost trimisă la sfârșitul săptămânii trecute, însă până în prezent nu a fost primit niciun răspuns.

În document se arată că situația de la nivelul UPU s-a transformat într-una ”explozivă”, atât în privința cazurilor COVID, cât și a celor non-COVID, precizându-se că există probleme grave în ceea ce priveşte spaţiile destinate suspecţilor de infecţie cu noul coronavirus, precum şi acoperirea cu personal a necesităţilor.

Medicii susțin că locurile din UPU destinat suspecţilor COVID este insuficient, astfel că în spații care sunt pentru 17 persoane sunt staţionate uneori şi peste 50 de persoane.

”Un număr aşa de mare de pacienţi având simptomele din definiţia de caz suspect COVID (cum sunt dispeneea, febra şi tusea) nu pot încăpea numai în UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti fără ca spitalele suport din Prahova să-şi amenajeze şi ele un număr suficient de izolatoare în care să poată fi primiţi şi diagnosticaţi pacienţii suspecţi COVID astfel încât să se decongestioneze UPU a Spitalului Judeţean. Menţionăm că actualele izolatoare din UPU funcţionează într-un spaţiu impropriu, cu aspect deteriorat şi cu mobilier, instalaţii sanitare şi de oxigen necorespunzătoare cerinţelor, cu circuite nefuncţionale – deşi au fost făcute referate prin care au fost cerute remedieri ale acestor probleme”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri