Caută
Close this search box.

Coșmar și pușcărie la US Open: ”Mai am o singură dorință, să îmi recapăt libertatea”!

US Open se dispută anul acesta mai mult din ambiţia organizatorilor de a arăta că indiferent cât de afectate sunt Statele Unite de pandemia de coronavirus sunt în stare să organizeze competiţia cu orice preţ.

Un preţ pe care îl plătesc sportivii ce au decis totuşi să nu declare forfait pentru acest prestigios turneu de Grand Slam, comiţând o mare eroare în momentul în care, pentru a putea fi admişi în turneu, au acceptat să semneze documente cerute de organizatori, inimaginabile ca şi prevederi.

Toţi jucătorii şi jucătoarele nu au fost primiţi la US Open până când nu au semnat cu mâna lor docuemntul prin care îşi acceptă toate responsabilităţile ca fiind ale lor în cazul îmbolnăvirii sau chiar a decesului de COVID 19.

Scandal la US Open, pornit de la cazul de pozitivitate al lui Benoit Paire

Un protocol dictatorial, prin care organizatorii sunt absolviţi de orice responsabilitate şi totul cade în seama sportivilor. Lucru pe care acum îl suportă pe nervii lor unii dintre sportivi după ce francezul Benoit Paire a fost depistat iniţial pozitiv, dar apoi negativ la următoarele testări.

Faptul că Benoit Paire nu a mai fost găsit şi a doua oară pozitiv nu a avut nici o relevanţă pentru organizatori, care au decis să îi izoleze pe toţi cei care au intrat în contact cu francezul până la data de 11 septembrie. Aceştia nu pot părăsi camerele de la New York până la respectiva dată şi apoi numai dacă ies negativi la control.

Jucătoare trimise în izolare după ce au evoluat în mai multe meciuri!

Este clar că pentru Benoit Paire experienţa US Open s-a transformat într-un regim de prizonierat, fără a fi intrat vreun minut pe teren. Dar acelaşi regim se impune acum, absolut ciudat şi jucătoarelor Kristina Mladenovic, Timea Baboş şi Kirsten Flipkens, care au intrat în contact cu el.

De ce este ciudat? Pentru că aceste trei jucătoare nu au fost izolate şi ele de la bun început, după ce s-a aflat că au fost în contact cu Paire şi au jucat în proba de simplu, cu excepţia lui Baboş şi de dublu, iar măsurile au fost luate abia după ce ele au părăsit competiţia de simplu!

Principalele favorite la dublu feminin eliminate fără a mai juca!

Practic, marile favorite în proba de dublu feminin, Baboş şi Mladenovic au fost obligate să piardă prin neprezentare în faţa dublului Dabrowski-Riske, iar furia lor nu mai cunoaşte margini.

„Trăim un adevărat coșmar aici! Mai am o singură dorință, să îmi recapăt libertatea. Condițiile sunt atroce. Dacă aș fi știut că, pentru un joc de cărți cu un jucător depistat inițial pozitiv, apoi negativ, vor fi asemenea consecințe, nu aș fi călcat la acest turneu”.

Simona Halep a procedat EXCEPȚIONALC respingând invitaţia de la US Open

Şi belgianca Flipkens e foarte supărată, mai ales că nici unul dintre sportivii izolaţi nu au ieşit pozitiv la testări: „Se pare că toți vom sta două săptămâni închiși în camere, la New York. Asta înseamnă până pe 11 septembrie, așa că pot spune adio turneului de la Roma. Este singurul turneu de pregătire înainte de Roland Garros. Așadar, fără antrenament spre Paris?”.

Iată că decizia Simonei Halep şi altor nume sonore din tenis de a refuza participarea la US Open în acest an a fost una înţeleaptă, evitând umilinţa şi atitudinea dictatorială a organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri