Caută
Close this search box.

Costel Alexe, acuzat de plagiat la lucrarea de doctorat. Ministrul Mediului: Până aici!

Costel Alexe

Ministrul Mediului, Costel Alexe, este acuzat că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, mai multe pagini din teză fiind copiate dintr-un studiu și o carte care nu apar menționate nici în notele de subsol, nici în bibliografie, potrivit reporteris.ro, citat de Antena 3.

Mai multe pagini din teză ar fi copiate din lucrarea „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei”, autori Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu.

Unul din fragmentele plagiate este copiat cu tot cu o greșeală de tehnoredactare. Apare cuvântul „anticilonului” în loc de anticiclonului, se arată în articol.

A doua sursă plagiată ar fi cartea „Utilizarea teledetecției în studiul geografic al teritoriului județului Iași”, scrisă de Mihai Ciprian Mărgărint.

Ministrul Costel Alexe și-a susținut doctoratul în Geografie în 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Titlul tezei este „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, iar coordonator științific – prof. univ. Liviu Apostol.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine însă că nu este adevărat că ar fi plagiat şi pune totul pe seama campaniei electorale. În plus, ministrul ameninţă publicaţia cu un proces, în care va cere despăgubiri.

„În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate. Nu există nici un plagiat! Este o mare minciună știrea în sine.

Acest subiect a fost aruncat pe piață de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei și ei, de atunci, întrețin aceste subiecte fabricate. Nu am fost sunat pentru un drept la replică, tocmai pentru a nu-mi da posibilitatea de a spune adevărul.

Până acum, am ales în această campanie să nu dau curs provocărilor venite fie din partea adversarilor politici, fie din partea unor ziariști de casă ai adversarilor politici.

Dar până aici! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri.

Mereu am fost un om onest în școală, facultate și am muncit pentru teza doctorat la fel ca toți colegii mei.

Sunt mândru de teza mea coordonată de unul dintre cei mai buni profesori din România și susținută la o universitate de prestigiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, declară Costel Alexe, potrivit antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri