Diplomația americană este în stare de șoc, după ce o funcționară de ambasadă a fost ucisă cu bestialitate în plină stradă.

O angajată a ambasadei SUA în Ucraina a murit, miercuri, în urma unui atac la petrecut în capitala Ucrainei, Kiev. Polițiștii au plecat în căutarea unui bărbat bănuit că ar fi ucigașul.

Poliţia ucraineană, cea care a și făcut anunțul a declarat că se află în căutarea unui bărbat suspect în acest caz, relatează Reuters.

Forțele de ordine susține că femeia a fost găsită inconștientă, cu un traumatism cranian, de către un trecător, în apropiere de centrul orașului, pe o cale ferată. Victima era îmbrăcată în haine de sport și avea căști în urechi. Deși a fost transportată la spital, rănile și-au spus cuvântul și în cele din urmă a murit, scrie Agerpres.

Potrivit primelor informații de la fața locului, polițiștii caută un bărbat brunet, cu o vârstă cuprinsă între 30 și 40 de ani, îmbrăcat într-un tricou negru și cu pantaloni scurți de culoare închisă. Anchetatorii au deschis o investigație cu privire la o suspiciune de omucidere, dar nu au exclus nici posibilitatea ca moartea să fi survenit accidental.

„Femeia inconștientă a fost internată în spital, unde a murit ulterior. În timp ce erau examinate bunurile victimei a fost găsit un card de identitate aparținând unei angajate a ambasadei SUA cu numele ei”, au anunțat autoritățile, pe Facebook.

Ambasada americană la Kiev nu a fost disponibilă pentru o reacție. Nici Ministerul ucrainean de Externe nu a comentat subiectul pe moment.

„Ar putea fi o crimă”, a scris Artem Shevchenko, purtător de cuvânt al Internelor ucrainene, pe Twitter, „dar ar putea fi și un accident”.

Până la ora transmiterii acestei știri, ambasada SUA nu a fost disponibilă pentru a comenta aceste informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here