Caută
Close this search box.

Cristian Băcanu: Voturile de la Sectorul 5 vor fi renumărate

Cristian Băcanu

„Biroul Electoral de Sector a decis renumararea voturilor la Sector 5! Ceilalți vor face contestație”, a anunțat candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu. Primăria a fost câștigată deocamdată de Cristian Popescu Piedone.

„Este inadmisibil să lăsăm soarta democrației din România la dispoziția clanurilor mafiote, a unor condamnați și a unor hoți care i-au furat efectiv pe cetățenii din Sectorul 5 timp de zeci de ani.

Am stat în stradă în 2015 la protestele de după Colectiv, în 2017 după OUG 13 dar și la 10 august 2018. Ce am spus atunci, rămâne valabil și azi: nepăsarea și tăcerea nasc monștri!

Schimbarea și lupta contra membrilor crimei organizate deghizați în politicieni este în puterea noastră. Nu uitați niciodată, noi cei buni și corecți suntem mai mulți decât ei!”, declarase anterior Băcanu, conform Aktual24.

Cristian Băcanu, candidatul PNL – USR PLUS la funcția de primar al Sectorului 5, anunțase luni seara că va solicita renumărarea voturilor, pentru că “se impune verificarea existenței unei fraude masive în Sectorul 5”.

“Avem dovadă că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL și un vot la primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot fraudă este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în Sectorul 5. Am constituit o echipa tehnică de contestare/ verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului”, a scris Băcanu, pe pagină să de Facebook.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

Cristian Popescu-Piedone a declarat, miercuri, la Curtea de Apel, că a fost votat pentru funcția de primar al Sectorului 5 de peste 29.000 de locuitori și că nu este împotriva unei renumarari a voturilor, susțînând că ar obține unul sau două procente în plus.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri