Caută
Close this search box.

Cutremur însemnat în România, cu multe ciudățenii!

Un cutremur total neobișnuit a avut loc luni, în România! El a atins magnitudinea de 3.2 și a avut loc într-o zonă total neobișnuită, a orașului Suceava, care, pe plan științific, e încadrată tot în zona seismică Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 3 de kilometri, în apropiere de orașele Cluj-Napoca (151 km NE), Bacău (175 km NV), Iași (189 km V), Sibiu (215 km N), Brașov (220 km N) și Oradea (253 km E).

Cutremur semnificativ în România, în 21 septembrie 2020

Potrivit datelor oficiale furnizate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 17:19:04 (ora locală a României), și a avut epicentrul în Bucovina, județul Suceava, cu o magnitudine de 3.2, la o adâncime foarte mică, total neobișnuită, de numai 3 kilometri!

Statisticile arată că în România au loc în fiecare an aproximativ 300 de cutremure. Cifrele variază, însă, de la an la an, astfel că în 2018 au fost înregistrate peste 300 de cutremure, în timp ce în 2019 erau deja 200 de cutremure în jumătate de an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri