Caută
Close this search box.

Deschiderea anului școlar 2020-2021, în pandemie: Prima zi cu masca în clasă

Noul an școlar începe astăzi în condiții cu totul speciale, pentru aproximativ 2,8 milioane de preșcolari și elevi, din cauza pandemiei de COVID-19.

Aproximativ 100.000 de copii din peste 260 de unități de învățământ vor începe școala în scenariul roșu, adică exclusiv online, în timp ce în aproape 5.000 de școli copiii vor face cursuri online și la școală, prin rotație. Începând cu clasele primare, este obligatorie purtarea măștii, regula fiind valabilă și pentru cadrele didactice.

Scenariile gândite de Direcțiile de Sănătate Publică pentru funcționarea școlilor

Scenariul verde – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice

Scenariul galben – desfășurarea cursurilor cu prezența fizică parțială a elevilor și a cadrelor didactice și online parțial; excepție fac clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, care participă la cursuri zilnic cu prezență fizică (v. scenariul verde).

Scenariul roșu – desfășurarea cursurilor exclusiv online

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori:
Scenariul 1 – verde – rata incindenței mai mică de 1 la mia de locuitori.
Scenariul 2 – galben – scenariu hibrid – rata incidenței între 1 până la 3 la mia de locuitori.
Scenariul 3 – roșu – școală online – rata incidenței mai mare de 3 la mia de locuitori.

Foto: Facebook/Scoala nr.1 Mizil

Pentru prima zi de școală, elevii trebuie să poarte mască și să treacă zilnic testul termometrului.

Nu la școală li se va lua temperatura, ci acasă, drept pentru care părinții sunt revoltați și cred că mai marii din învățământ le pasează lor întreaga responsabilitate medicală. Și dacă pe ei pică greul, acum se aude ecoul unei vești minore, dar bune.

Ministerul Educației a interzis anul acesta, în contextul pandemiei, festivitățile de la deschiderea anului școlar, iar învățăceii nu au voie să mai ofere flori cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri