Caută
Close this search box.

Die Welt: Președintele Turciei insistă să provoace un incident militar cu Grecia

erdogan

Cunoscuta publicație germană Die Welt relatează că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, insistă să creeze un incident militar cu Grecia și că le-ar fi cerut generalilor săi să meargă până într-acolo încât să scufunde o navă grecească.

„Dacă ar fi depins numai de președintele turc, marina sa miliatră ar fi scufundat o navă greacă în Mediterana cu mult timp în urmă”, scrie publicația, citând surse militare din Turcia.

Die Welt arătă că pornirea liderului Turciei împotriva Greciei e de fapt mult mai complexă decât lasă el să se întrevadă.

„Adevărul este că președintele turc Erdogan nu este interesat numai de gazele naturale din mare. Retorica sa naționalistă urmează un cu totul alt calcul”, relatează publicația sub tilul „Războiul calculat al lui Erdogan”.

Potrivit surselor citate, dorința lui Erdogan de a deschide o confruntare cu Grecia e atât de mare încât el le-ar fi cerut unor generali să scufunde o navă greacă, având grijă ca nicio persoană să nu fie rănită.

Generalii prezenți la discuție au refuzat, mai relatează publicația, iar altcineva din echipa lui Erdogan ar fi propus varianta doborârii unui avion de luptă grecesc, pilotul având posibilitatea să folosească platforma de catapultare, pentru a se salva. Generalii turci ar fi refuzat și această propunere, informează G4Media.

Subiectul prezentat de Die Welt se adaugă mulțimii de amenințări lansate în ultimele zile de către Recep Tayyip Erdoğan la adresa Greciei.

Liderul Turciei și-a exprimat ferm poziția privind deschiderea unui război împotriva Greciei, în cazul în care îi este încălcat teritoriul maritim. Mai nou, Erdogan acuză Grecia de piraterie, criticând demersul Atenei de a militariza insulele din apropierea coastelor turcești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri