Caută
Close this search box.

Doctorul Virgil Musta despre cele patru reguli pentru votul în vreme de pandemie

Virgil Musta

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei.

Este vorba despre distanţarea fizică, purtarea măştii de protecţie şi igiena mâinilor. Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus în secţia de votare este extrem de mică, declară medicul Virgil Muşta, conform Ziare.com.

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli: să nu piardă prea mult timp acolo, la poveşti cu alţii, şi obligatoriu să fie cu masca, chiar dacă se întâlnesc în afară secţiei de votare.

În sală, să voteze cât mai repede şi, după aceea, este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini.

Dacă aceste trei reguli, de distanţare, de purtare a măştii, de igienă a mâinilor, sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare.

Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţă, exact ca la magazine, un metru şi jumatate-doi, între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii”, spune doctorul Virgil Muşta, şeful clinicii de Boli Infecţioase 2, din Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara.

De altfel, medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş Timişoara au fost consultaţi de către autorităţile locale în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare în secţiile de votare.

„Am fost consultaţi din punct de vedere medical asupra zilei de duminică (n.r. – 27 septembrie), asupra procesului electoral, şi, din punctul nostru de vedere, autorităţile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranţă sporită a cetăţeanului care iese la vot. Purtatul măştii, dezinfectarea suprafeţelor şi a stampilelor, inclusiv distanţarea fizică noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru că cetăţenii, vârstnicii şi inclusiv populaţia tânără să se simtă în siguranţă. Personal voi ieşi la vot şi îndemn pe toată lumea să îşi exercite acest drept constituţional”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri