Caută
Close this search box.

Doliu în Armata Română. A murit la doar 38 de ani, infectat cu Covid

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara s-au luptat mai multe zile pentru a salva viața unui om foarte îndrăgit, internat în urmă cu 10 zile infectat cu Covid-19.

Preotul militar de la Brigada 18 infanterie Banat, internat la Timișoara cu Covid-19, a murit la doar 38 de ani.

Radu-Cosmin Bogdan a murit în 23 septembrie 2020, după „o scurtă și foarte grea suferință”, potrivit Arhiepiscopiei Timișoarei.

Arhiepiscopia Timișoarei a anunțat că preotul militar Radu-Cosmin Bogdan a murit
„Cu adâncă durere în suflet anunţăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veşnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă şi foarte grea suferinţă. Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timişoara, la 13 iunie 1983, într-o familie de buni creştini ortodocşi, care i-au oferit o creştere şi o educaţie aleasă”, a transmis biroul de presă al Arhiepiscopiei, conform Adevărul.

Medicii au anunțat că bărbatul a murit în urma unui stop cardiorespirator, probabil și pentru că suferea de obezitate de grad I, care prezenta un risc crescut de complicații având în vedere starea sa precară de sănătate.

Radu-Cosmin Bogdan urmase cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Național „Carmen Sylva” din Timișoara. În 2007 a fost licențiat în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

În anul 2013 a obținut titlul de Doctor în Teologie din partea Facultății de TEologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

În perioada 2015-2018 a urmat cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea pedagogie muzicală, conform sursei citate.

„A fost hirotonit diacon în anul 2007, şi a slujit la Catedrala mitropolitană din Timişoara, la mai multe biserici din oraş, dar şi ca diacon de ceremonie al Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit şi la biserica parohiei Timişoara Cetate din Piaţa 700. În anii 2007-2008, părintele Radu a fost cadru didactic asociat la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie de la Universitatea de Vest din Timişoara, unde a predat Muzica bisericească şi Ansamblul coral, iar din anul 2011 până în prezent a activat ca şi cadru didactic asociat la Departamentul de Studii Româneşti din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie de la Universitatea de Vest din Timişoara. În paralel, a dirijat şi a condus mai multe ansambluri corale, în mod deosebit remarcându-se prin activitatea coralei bărbăteşti Theoforos a Arhiepiscopiei Timişoarei”, a anunțat Arhiepiscopia. Bărbatul era căsătorit și a lăsat în urmă trei copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri