Caută
Close this search box.

Dosarul Colectiv. Curtea de Apel Bucureşti a amânat primul termen în judecarea cauzei

piedone

Curtea de Apel Bucureşti a fixat noi termene, în judecarea apelului, în procesul tragediei din Clubul Colectiv, anunţă Mediafax.

În primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, au fost condamnaţi fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu, zis Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehniştii şi reprezentaţii unei firme de artificii. Pedepsele cumulează 115 ani de puşcărie.

Avocaţii inculpaţilor au solicitat amânarea procesului, iar judecătorii au decis ca dezbaterile să se facă pe parcursul a cinci termene, primul fiind stabilit pe 30 septembrie, informează Digi24.

În această dimineaţă, în faţa instanţei, au venit câteva zeci de persoane, pentru a protesta împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la alegerile locale, pentru Primăria Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone nu a venit în sala de judecată, aflându-se în izolare, după ce fiica sa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Fostul primar a postat recent un mesaj pe Facebook, în care spune că testul său a ieşit negativ.

Pe 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Daniela Niţă – patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists – a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri