Caută
Close this search box.

După Gheorghe Dincă. Statul i-a vândut fierul vechi, urmează un Laborghini Aventador şi un avion Cessna

gheorghe dincă

ANABI (Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate) a reușit să vândă la licitație grămada de fier vechi găsită de anchetatori în curtea lui Gheorghe Dincă, suspectul de crimă din Caracal, potrivit site-ului agenției.

E vorba de o cantitate de 29.130 de kilograme de fier vechi (bucăţi din fier brut, tablă, butoaie, ţevi, plase din sârmă), vândută cu 15.584 de lei.

ANABI vrea să vândă și furgoneta și dubița găsite în curtea lui Dincă. Furgoneta Fiat e din 1998, are 230.996 de km și preț de pornire la licitație de 4922 de lei, informează G4Media.

Dubița e tot Fiat, e din 1996, are 250.433 de km și e la a doua licitație. Are preț de pornire 3763 de lei.

Mai aveți câteva ore la dispoziție să vă înregistrați pe site-ul ANABI și să participați la cele 2 licitații online. ANABI a vrut să vândă și Renault Megane-ul argintiu cu care Dincă le-a răpit pe Alexandra și Luiza. Tribunalul Olt a anulat însă procedura ANABI de valorificare a mașinii lui Dincă pe motiv că este probă la dosar.

Ce a mai vândut ANABI. Agenția a vândut un Audi Q7 din 2007, cu 86.796 de km la bord, cu 63.000 de lei. Prețul de pornire la licitație a fost 30.000 de lei. 113 persoane au licitat pentru această mașină, iar doi dintre participanți s-au bătut pe ea până în ultimele minute, potrivit site-ului agenției. Unul dintre participanții la licitația online a plătit taxa de participare de 10% prin Revolut și – surpriză – Trezoreria a acceptat plata, potrivit unor surse judiciare.

Un Porsche Panamera a fost vândut cu 112.000 de lei, cu un preț de pornire a licitației de 90.000 de lei.

ANABI mai vinde lemne puse sub sechestru de procurori sau trenurile Regiotrans din dosarul lui Costel Comana, prietenul lui Liviu Dragnea, care s-a sinucis în toaleta unui avion pe ruta Brazilia – Costa Rica.

Este vorba de vânzare anticipată înainte de pronunțarea unei sentințe definitive în procesele penale. În cazurile de mai sus, proprietarii, printre care Gheorghe Dincă, și-au dat acordul pentru vânzarea anticipată.

După valorificare, banii merg în contul unic al ANABI și, la finalul procesului, dacă inculpatul este condamnat, sumele se confiscă de stat. Dacă inculpatul este achitat, i se restituie banii, plus dobânda.

În cazul inculpaților care nu își dau acordul pentru valorificarea anticipată, ANABI poate să le vândă cu forța, dacă reușește să convingă instanța că are costuri mari cu întreținerea bunurilor și că valoarea acestora s-a redus mai mult de 40 la sută prin inutilizare și degradare.

Un exemplu este avionul Cessna, indisponibilizat din 2012, în cadrul procesului pentru evaziune fiscală al lui Dorin Cupețiu, un afacerist din Deva, condamnat în primă instanță la 6 ani de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri