Cântăreaţa Codruța Filip, angajată la Ministerul Sănătății, despre care Nelu Tătaru spune că de fapt nu e angajată, este din Iași.

Directoarea direcției care monitorizează și implementează spitalele regionale care a fost și șefa comisiei de interviu, Laura Gafton, este tot din Iași, dezvăluie Curentul.

Tătaru neagă că Ministerul Sănătăţii a angajat o cântăreaţă. Codruța Filip, licenţiată în Drept, tună şi fulgeră

În urmă cu 8 ani, pe 10 septembrie 2012, ziarul Curentul dezvăluia că „Ministerul Agriculturii, condus de Daniel Constantin, se pregătește să-i ofere unei aghiotante din teritoriu, pe numele ei Cristina Laura Gafton un post de directoare în minister .

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Ministerului Agriculturii pe 23 august, în data de 21 septembrie se va organiza concurs pentru ocuparea funcției de director general al Laboratorului Central pentru Calitatea Semințelor și Materialului Săditor București.

O poziție importantă care presupune sau au trebui să presupună o experiență importantă în domeniu, dublată de cunoștințe solide. Dacă nu ești membru al Partidului Conservator. În condițiile în care ai carnetul de membru de partid în buzunar, aceasta e singura recomandare de care ai nevoie pentru a obține acest post cu greutate în domeniul agricol.

Potrivit informațiilor Curentul, anunțul pentru concurs a fost pregătit astfel încât să se potrivească mănușă profilului profesional al Cristinei Gafton, incluzându-se ca spe­cializări și farmacia, iar experiența a fost redusă la 3 ani, pentru că juna conservatoare nu a intrat de prea multă vreme în câmpul muncii.”

FOTO: universul.net

Pe 3 octombrie 2012, Laura Cristina Gafton a ajuns din farmacistă directoare în Ministerul Agriculturii.

Între anii 2012 și 2016 nu s-a mai auzit nimic de Laura Gafton în afară de faptul că în 2013 omoară o femeie pe șosea într-o vineri seara, în timp ce conducea spre Iași, potrivit Curentul.ro.

În 2016, deși era în închisoare, executând pedeapsa de 10 ani, Dan Voiculescu a încercat prin interpuși să o planteze pe Gafton la Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății dar, după ce Ziarul Curentul a dezvăluit că se încearcă trucarea unui concurs, acesta s-a anulat și Laura Gafton a plecat înapoi la Iași, lucrând la Consiliul Județean Iași, până în 2018 când Sorina Pintea a adus-o directoare în Ministerul Sănătății.

Anul trecut, Gafton a trucat un concurs scris după cum dezvăluia 7est.ro, dar Pintea nici nu a vrut să audă să o demită. Nelu Tătaru o ține în continuare în funcție.

329 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 8 =