Caută
Close this search box.

E grav. Avioanele ruseşti au au început bombardamentul, se așteaptă reacția SUA

Avioane ale armatei ruse au bombardat nord-vestul Siriei controlat de rebeli, duminică, în cel mai amplu atac din ultimele şase luni, de la acordul dintre Turcia şi Rusia privind oprirea luptelor majore, au declarat surse din opoziţia siriană, citează Reuters.

Martorii au spus că avioanele de luptă au ţintit periferiile oraşului Idlib şi că regiunea Jabal al Zawya, aflată la sud de Idlib, a fost asaltată cu artileria grea din avanposturile siriene din apropiere. Nu a fost comunicat dacă sunt victime.

„Aceste 30 de raiduri sunt, de departe, cel mai greu atac de până acum de la acordul de încetare a focului”, a spus Mohammed Rasheed, fost reprezentant al rebelilor.

Armata americană a desfăşurat blindate grele în nord-estul Siriei după incidente cu armata rusă

Centre de urmărire au precizat că avioanele ruse Sukhoi au lovit şi zone la vest de oraşul Idlib. Drone neidentificate au lovit de asemenea două oraşe controlate de rebeli în câmpia Sahel al-Ghab, la vest de provincia Hama.

Moscova şi armata siriană nu au comentat. În războiul civil început în 2011, Rusia sprijină Guvernul sirian, iar Statele Unite, luptătorii kurzi.

Rusia, care este de partea forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, s-a opus multă vreme prezenţei militare americane în ţară.

În octombrie 2019, preşedintele american Donald Trump a decis să retragă 1.000 de trupe care operau în sprijinul Forţelor Siriene Democrate, alianţă condusă de kurzi. Câteva luni mai târziu, Trump a spus că a hotărât să menţină câteva sute de trupe în ţară pentru a proteja puţurile de petrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri