Caută
Close this search box.

Erdogan, pregătit de război, îl ameninţă pe Macron

erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a avertizat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, „să nu caute ceartă cu Turcia”, în timp ce tensiunea creşte între cele două ţări în legătură cu situaţia din Mediterana orientală, informează AFP.

„Nu căutaţi ceartă cu poporul turc, nu căutaţi ceartă cu Turcia”, a lansat Erdogan într-un discurs televizat la Istanbul, referindu-se la critici severe formulate de Macron la adresa Ankarei în cadrul conflictului între Turcia şi Grecia cu privire la prospectarea petrolului în Mediterana, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron şi şase omologi ai săi din sudul UE au cerut joi Turciei să înceteze politica sa de confruntare în Mediterana orientală şi au ameninţat cu sancţiuni europene dacă Ankara continuă să conteste drepturile Greciei şi Ciprului de explorare a gazelor în zonă.

Macron a apreciat, de asemenea, că guvernul turc „are astăzi un comportament inacceptabil” şi trebuie „să-şi clarifice intenţiile”.

„D-le Macron, nu aţi terminat să aveţi probleme cu mine!”, i-a transmis preşedintele turc, atacându-l pentru prima dată direct şi spunându-i pe nume omologului său francez.

Erdogan l-a acuzat de „lipsă de cunoştinţe istorice” şi a apreciat că Franţa „nu poate să dea lecţii de umanitate” Turciei din cauza trecutului său colonial în Algeria şi a rolului său în genocidul din 1994 în Rwanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri