Nu e nici ”glumă”, nici fake-news. O informație șocantă declanșează alarma la nivel național: mii de persoane au primit rezultate greșite la testele Covid-19! S-a întâmplat că acești oameni au fost în mod eronat anunțați ca fiind infectați cu noul coronavirus. O amplă anchetă este deja în derulare, faptele nefiind de ieri, de alaltăieri.

Autoritățile medicale au prezentat săptămâna trecută primele rezultate ale verificărilor. Astfel, s-a descoperit că până acum un număr de 3700 de persoane testate au primit un rezultat pozitiv, deşi nu erau infectate cu noul coronavirus. Conform publicației The Local, statisticile oficiale din Suedia au fost prezentate în mod eronat, iar situația reală la nivelul de ansamblu al țării este cu totul alta.

Vina aparține testelor PCR fabricate în China

Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR.

Greşeala a fost descoperită în două laboratoare care au analizat eficacitatea testelor PCR fabricate în China, constatând că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative. Pur şi simplu testele nu au fost îndeajuns de eficiente, au spus autorităţile medicale suedeze.

Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de Covid-19.

271 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =