România are, în Uniunea Europeană, una dintre cele mai bune situaţii, în ceea ce priveşte inflaţia, a declarat în exclusivitate pentru MagnaNews.ro Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Vasilescu a explicat că există câteva state care au o inflaţie mai ridicată, este România, care în august era în top trei state UE cu cea mai bună inflație, apoi este un pluton masiv de state UE care se chinuie și nu reușește să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme.

„La ora actuală, România este una dintre primele ţări din Uniunea Europeană la capitolul inflaţie”, a explicat Vasilescu. „Este una dintre puţinele ţări UE într-o asemenea situaţie. Urmează şi publicarea de către Eurostat a situaţiei inflaţiei. Pe 10 august, eram între primele trei – patru ţări, Slovacia şi Slovenia fiind în primele trei, care stau bine cu inflaţia în Uniunea Europeană. Polonia, Ungaria, Cehia au inflaţie peste 3%. Zona Euro este însă în deflaţie”, a spus expertul.

Chestiunea inflaţiei a fost prezentată de Adrian Vasilescu în mod repetat. Vasilescu a explicat întotdeauna că o inflaţie de 2% „este ca un pahar de vin bun, seara, înainte de culcare”, în timp ce o inflaţie mai mare este, continuând comparaţia, ca şi cum ai bea prea mult alcool, care face rău organismului.

Marea problemă de actualitate a statelor UE dezvoltate este însă faptul că nu reuşesc să ajungă la o inflaţie de 2%, ci, din contră, au deflaţie.

Florin Cîţu: ”Veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor”

”Veşti bune pentru români şi foarte proaste pentru socialişti şi trompetele lor! Preţurile au scăzut în august relativ la iulie!!! Da, au scăzut! Asta în timp ce venitul mediu net creşte. Rata inflaţiei este la 2.7%, în august 2020, vs. 4.1%, în august 2019!!! Mai mult, anul trecut rata inflaţiei era cea mai mare din UE. A fost doi ani şi jumate la rand. PNL a scos România din topul ruşinii in UE. Nimeni nu poate sa nege asta. Concluzia este simplă: puterea de cumpărare a crescu în guvernarea PNL. Asta deşi trecem prin cea mai mare criză din ultima sută de ani”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Cîţu afirmă că este evident că guvernul PNL a gestionat foarte bine această perioadă de criză, în condiţii extrem de dificile.

”Dar scăderea preţurilor în luna august este o veste foarte proastă pentru trompetele socialiştilor (jurnalişti, influenceri, etc). Aceştia trebuie să se chinuie astăzi mai mult că oricând şi să facă din aceasta ştire pozitivă una negativă.

Să vedeţi ce contorsiuni logice vor face să schimbe scăderea în creştere. Pentru socialişti şi trompetele lor este o zi îngrozitoare. Ca fiecare zi din guvernarea PNL care arata că Romania poate să fie guvernată bine şi cu rezultate în cele mai dificile condiţii şi cu un Parlament ostil”, conchide ministrul de Finanţe, împachetând politic subiectul.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august, de la 2,8% în luna iulie, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (INS).

297 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 5 =