Caută
Close this search box.

Fără precedent. China a publicat o simulare a unui atac aerian asupra unei baze americane

Greu de imaginat așa ceva! Forţele aeriene chineze au publicat la sfârşitul săptămânii trecute o înregistrare video cu bombardiere H-6, capabile să transporte încărcătură nucleară, simulând un atac împotriva ceea ce pare a fi baza Andersen a US Air Force din insula Guam.

Imaginile au fost postate sâmbătă pe contul Weibo al forțelor aeriene chineze, în timp ce Forţele aeriene chineze efectuau, pentru a doua zi, exerciţii în apropiere de strâmtoarea Taiwan, ca reacţie la vizita unui înalt responsabil al Departamentului SUA la Taipei.

În Guam sunt amplasate instalaţii şi facilităţi militare majore ale SUA, inclusiv o bază aeriană, cu rol-cheie pentru a răspunde la orice conflict în regiunea Asia-Pacific.

Filmul de două minute şi 15 secunde al Forţelor aeriene chineze, având un fundal muzical solemn şi dramatic demn de un blockbuster hollywoodian, arată bombardiere de tipul H-6 care decolează de la o bază situată în deşert. Videoclipul se intitulează ‘Zeul războiului H-6K merge la atac!’, scrie Reuters, citat de Agerpres.

La jumătatea zborului, un pilot apasă un buton şi lansează o rachetă pe o pistă de pe un litoral care nu este numit. O imagine din satelit a pistei arată exact ca amplasarea bazei Andersen, chiar dacă nu este numită.

‘Suntem apărătorii securităţii aeriene a patriei. Avem misiunea şi capacitatea de a apăra întotdeauna securitatea cerului patriei’, subliniază Forţele aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului ( People’s Liberation Army Air Force/PLAAF/) într-o scurtă descriere a videoclipului, potrivit stirileprotv.ro.

Avioane H-6 au fost implicate în mai multe zboruri chineze în jurul şi în apropiere de Taiwan, potrivit Forţelor aeriene taiwaneze, inclusiv săptămâna trecută.

Aparatele H-6K reprezintă cel mai recent model de bombardiere chineze, construite pe baza vechiului bombardier bimotor sovietic Tu-16, datând din anii 1950.

Raport: Armata Chinei ar putea distruge armata SUA în Pacific
Armata Statelor Unite a rămas pe locul 2 în Asia după dezvoltarea accelerată a armatei chineze din ultimii ani. Rachetele chineze ar putea acum copleşi bazele americane în câteva ore, conform unui nou raport, potrivit CNN.

Analiza realizată de Centrul de Studiu al Statelor Unite de la Universitatea din Sidney avertizează că strategia de apărarea americană din regiunea indo-pacifică „este în apropierea unei crize fără precedent” şi că SUA ar putea să rămână incapabilă de a îşi proteja aliaţii din Pacific în condiţiile unui conflict cu China.

„China are o gamă formidabilă de rachete de precizie şi sisteme de contra-intervenţie, pregătite pentru a micşora capacitatea militară americană din regiune”, se arată în raport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri