Caută
Close this search box.

Fed Cup şi-a schimbat numele în Billie Jean King Cup

billie jean king

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat că Fed Cup a primit numele Billie Jean King Cup. Pentru prima dată o competiţie majoră globală pe echipe primeşte numele unei femei.

“Este o onoare faptul că îmi poartă numele cupa mondială feminină de tenis şi este o responsabilitate pe care nu o tratez cu uşurinţă”, a declarat fosta mare juc[toare din anii ’70 ai secolului trecut, când se lupta pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii cu australianca Evonne Goolagong.

După ce şi-a încheiat cariera sportivă, Billie Jean King şi-a dedicat viaţa luptei împotriva discriminării, iar valorile pe care le reprezintă reprezintă simbolurile turneului la care participă 116 naţiuni, notează itftennis.com.

King are în palmares şapte trofee Fed Cup. S-a aflat pe primul loc în clasamentul WTA. King a câștigat 39 de titluri de Grand Slam, dintre care 12 la simplu, 16 la dublu feminin și 11 la dublu mixt.

Billie Jean King a câștigat prima ediție a Turneului Campioanelor. A reprezentat adesea Statele Unite în Cupa Federației și la Cupa Wightman. Timp de trei ani, King a fost căpitan al echipei Statelor Unite ale Americii, în Fed Cup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri