Caută
Close this search box.

Firea: Toate locurile disponibile pentru proiectul FIV 2, ocupate în mai puțin de 20 de zile

firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că toate locurile disponibile pentru ediția 2020 a proiectul de fertilizare in vitro FIV 2 – „O șansă pentru cuplurile infertile” au fost ocupate în mai puțin de 20 de zile.

La începutul epidemiei de coronavirus, în luna martie, înscrierea și procedurile pentru a doua etapa a proiectului FIV au fost suspendate, iar acum s-au reluat.

„Aproape 500 de copii născuţi şi peste 100 de sarcini în evoluţie prin programul FIV – O şansă pentru cuplurile infertile! Iar azi înregistrăm un record absolut! În mai puţin de 20 de zile, toate cele 1.000 de locuri disponibile pentru ediţia 2020 a proiectul FIV 2 – `O șansă pentru cuplurile infertile` au fost ocupate!

Programul FIV 1 – `O șansă pentru cuplurile infertile`, demarat în anul 2018 de către ASSMB, a avut un succes extraordinar, ceea ce ne-a determinat să îl continuăm şi să dăm astfel posibilitatea cât mai multor familii să aibă copii.

Aprope 500 de copii, născuţi prin programele FIV
Aşa a apărut FIV 2, cu o durată de 2 ani şi 2.000 de locuri disponibile, dublu faţă de programul FIV 1. Este vorba de un sprijin financiar acordat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, în valoare de aproximativ 3000 de euro, cuplurilor care au recomandare medicală pentru fertilizare in vitro.

Cu mare bucurie doresc să vă amintesc faptul că în cadrul ambelor ediţii ale programului FIV, proiect unic în România, s-au născut până în prezent nu mai puţin de 473 de copilaşi, 130 de sarcini sunt în evoluţie, iar procedurile medicale pentru alte sarcini sunt în desfăşurare!

Vom continua să susţinem astfel de proiecte speciale care pot schimba în bine viaţa bucureştenilor!

Firea: Primele 1.000 de locuri din proiectul FIV 2, ocupate în cinci luni
· Primele 1.000 de locuri din cadrul proiectului FIV 2 – `O șansă pentru cuplurile infertile`, alocate exercițiului financiar 2019, au fost ocupate în mai puțin de cinci luni.

· În martie 2020, la debutul pandemiei cu noul coronavirus, înscrierea și procedurile pentru a doua etapa a proiectului au fost suspendate.

· În cele din urmă, pe data de 15 august aplicația s-a redeschis până la ocuparea celorlalte 1.000 de locuri din cadrul programului FIV 2, alocate exercițiului financiar 2020.

În situația în care, după evaluarea dosarelor depuse pentru FIV 2, de către Unitatea de Implementare a Proiectului, se va constata că unele dintre acestea nu îndeplinesc condițiile impuse prin Regulament, aplicația on-line https://fiv2.assmb.ro/ va fi redeschisă temporar, până la acoperirea numărului de locuri rămase disponibile”, este mesajul transmis de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vineri, pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri