În iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019, a scris Florin Cîțu, ministrul Finanțelor pe pagina sa de facebook.

Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale”, afirmă Cîțu.

Cîțu mai spune că au crescut investițiile, chiar în contextul dificil al pandemiei de coronavirus.

În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țări care pot arata o astfel de performanță”, afirmă ministrul Finanțelor.

”Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani.
În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țări care pot arata o astfel de performanță.
A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019.
Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale.
Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună.
Spațiul fiscal este limitat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii.
Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm” – este textul postat de ministrul Finanțelor pe pagina sa de socializare.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =