Caută
Close this search box.

Franța: Testare gratuită pentru COVID-19, la Paris. Testele se pot face fără programare

coronavirus

La Paris, primăria a instalat mai multe puncte de testare, în încercarea de a-i depista cât mai repede pe cei care s-au contaminat cu noul coronavirus. Mulți s-au așezat la coadă după ce s-au întors din vacanță și și-au reluat activitățile. Mai mult, astăzi începe noul an școlar în Hexagon iar părinții, elevii și profesorii sunt îngrijorați în legătură cu evoluția pandemiei. Testele se pot face fără programare și sunt gratuite.

În câteva ore s-au format cozi lungi la cele 7 noi puncte de testare din Paris, organizate de primărie. Laboratoarele sunt foarte aglomerate iar aceste puncte de testare vin în ajutorul celor vor să afle dacă au fost sau nu contaminați.

Reprezentanții primăriei spun că vor crește capacitatea de testare până la 1500 de persoane în fiecare zi.

Revenirea din vacanță și începerea școlii sunt printre motivele pentru care mulți au preferat să se testeze.

Franța a înregistrat peste 3000 de cazuri de contaminare, în ultimele 24 de ore, iar autoritățile sanitare fac apeluri repetate la prudență și la respectarea măsurilor de protecție.

De câteva zile, în multe orașe, măștile au devenit obligatorii și în spațiile deschise. Este vorba, printre altele, de Paris, Marsilia, Toulouse, Strasbourg, Montpellier, Lyon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri