Caută
Close this search box.

Fugarul Sebastian Ghiţă ar putea fi extrădat în curând, în România

sebastian ghiţă

Patronul România TV, Sebastian Ghiţă, ar putea fi extrădat în România. DNA are trei dosare, dintre care unul este în stadiu avansat.

Omul de afaceri Sebastian Aurelian Ghiţă este în prezent inculpat în trei dosare penale aflate în lucru, pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată în răspunsul DNA la o solicitare formulată în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, informează Mediafax.

Din cele trei dosare aflate pe rol, unul se afla în stadiu avansat de instrumentare, procurorii DNA comunicând cu autorităţile din Serbia, unde Ghiţă e azilant. Este vorba despre dosarul ”Taxa pentru obţinerea de contracte IT”, în care DNA i-a comunicat lui Sebastian Ghiţă calitatea de inculpat prin comisie rogatorie în Serbia.

Celelalte două dosare în care omul de afaceri apare în calitate de inculpat sunt ”Hidro Prahova” şi ”Ponta-Blair”. Toate cele trei dosare au fost începute de DNA Ploieşti şi au fost preluate de DNA Central.

De asemenea, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat că, până în prezent, procurorii nu au dispus soluţii de clasare în ceea ce-l priveşte pe Sebastian Ghiţă.

Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghiţă a fugit din România în decembrie 2016, obţinând ulterior azil politic în Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri