Caută
Close this search box.

GALERIE FOTO Cum este o staţie de la metroul din Drumul Taberei, care se deschide astăzi

metrou

Metroul din Drumul taberei va fi inaugurat marţi, 15 septembrie 2020, la nouă ani de la începerea lucrărilor. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a transmis că acesta va circula pe magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor.

Metrorex a postat pe pagina de web programul şi programul trenurilor, informează Ziare.com:

Cum va circula metroul din Drumul Taberei
Magistrala va avea 10 staţii: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

„Suntem pregătiţi să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie”, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe noua linie de metrou vor circula trenuri Bombardier, aflate deja în flota Metrorex, până când Metrorex va reuşi să achiziţioneze garnituri noi, licitaţia pentru acestea fiind blocată de contestaţii.

Magistrala M5 va avea un sistem avansat pentru controlul trenului, bazat pe comunicaţii Urbalis 400, cu ajutorul căruia trenurile de pe această magistrală vor putea circula fără probleme, la un interval de 90 de secunde.

Lucrările la nouă magistrală nu se vor încheia însă odată cu darea sa în folosinţă. Au mai rămas de executat lucrări la suprafaţă, precum cele pentru realizarea accesului subteran pe sub strada Braşov, unde este nevoie de suspendarea circulaţiei pe linia de tramvai 41, timp de mai multe zile, lucru care se poate face, potrivit STB, în octombrie.

Contractele pentru construcţia liniei de metrou au fost semnate în 2011, iar valoarea proiectului este de circa 3,22 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri