Caută
Close this search box.

Guvern, despre DEBUTUL ANULUI ȘCOLAR la 1 octombrie!

Soluția care poate rezolva multe. Începutul anului scolar ar putea fi amânat, a anuntat vineri, 4 septembrie, premierul Ludovic Orban. Astfel, in loc sa inceapa la 15 septembrie, asa cum se intampla in mod obisnuit, scoala ar putea incepe cu doua saptamani mai tarziu, soluție care ar evita problemele legate de alegerile locale din 27 septembrie. Decizia urmeaza sa fie luata dupa discutii in cadrul Executivului.

Grupul interministerial care dezbate conditiile in care vor fi redeschise scolile, din toamna, a primit de la Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti trei variante, in functie de evolutia pandemiei de coronavirus.

Prima varianta propusa este cea ca elevii sa revina la scoala normal, ca si in anii trecuti. Al doilea scenariu propus este jumate dintre elevi acasa si jumatate sa mearga la scoala. Scenariul presupune impartirea claselor in doua grupe, iar elevii ar urma sa vina la scoala pentru doua saptamani, iar alte doua saptamani sa participe online la cursuri. In acest caz, ora sa fie de minimum 45 de minute. La clasele incepatoare elevii ar trebui sa se prezinte cu totii la scoala, dar cu respectarea regulilor de distantare sociala, acolo unde infrastructura scolaa o permite.

Scenariul III presupune ca toti elevii sa participe la cursuri in regim online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri