Caută
Close this search box.

Harghita: Cinci apeluri la 112 au anunțat prezența urșilor în zone locuite în 48 de ore

Cinci apelurile de urgență privind prezența urșilor în zone locuite din județul Harghita au fost înregistrate în doar două zile. O ursoaică a murit după ce a fost lovită de o mașină.

Cele cinci apeluri făcute prin intermediul sistemului unic de urgență 112 anunțau prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Băile Homorod, Toplița și Merești.

Dacă în trei cazuri, urșii nu au fost găsiți de echipajele de jandarmerie trimise în localitățile Băile Tușnad și Toplița, în zona Călimănel, în alte două situații semnalate sâmbătă și duminică, în localitățile Băile Tușnad și Merești, acestea s-au confirmat, potrivit Mediafax.

Primul apel confirmat a fost primit sâmbătă, la ora 21.41, și anunța prezența a unei ursoaice cu trei pui în curtea unei case situate în Băile Tușnad. În zonă a fost trimis un echipaj de jandarmi montani care a îndepărtat animalele în pădurea din apropiere.

Al doilea apel a fost făcut duminică, la ora 07.23, de către un bărbat care semnala faptul că a lovit un urs pe un drum din apropierea comunei Merești. La fața locului a intervenit un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Harghita Băi. În urma accidentului ursoaica a decedat.

Potrivit statisticilor, în Harghita, de la începutul anului și până în prezent au fost înregistrate 191 de apeluri prin care a fost semnalată prezența urșilor în județ. Doar în septembrie, au fost 13 apeluri.

Jandarmii le recomandă oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri