Caută
Close this search box.

Hotărâre decisivă pentru votul din Diaspora la alegerile parlamentare

mai

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni un amendament la proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor legi în materie electorală, potrivit căruia alegătorii români din Diaspora vor avea la dispoziţie două zile – sâmbătă şi duminică -, pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an.

Au votat „pentru” 160 de deputaţi, 10 au fost „împotrivă”, iar 5 s-au abţinut.

Amendamentul a fost respins în Comisia juridică a Camerei. El a fost propus de USR şi a fost susţinut la vot de PSD şi PNL, potrivit Agerpres.

Liderul grupului parlamentar USR, Cătălin Drulă, a susţinut la dezbaterile din plen că acest amendament are scopul de a extinde perioada de vot în diaspora la două zile, sâmbătă şi duminică.

„Aceasta s-a aplicat şi la alegerile prezidenţiale, la alegerile europarlamentare, iar, mai ales în context de pandemie, pentru a nu se forma cozi, pentru a creşte şansele ca autorităţile acestor state să dea aceste aprobări, credem că este necesar să avem această perioadă de două zile, nu chiar trei ca la prezidenţiale. Am mers pe două zile, sperăm că veţi fi de acord măcar cu două zile”, a spus Drulă.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Alfred Simonis, a menţionat, la rândul său, că de fiecare dată, în campanie electorală, atât USR cât şi PNL îşi amintesc de diaspora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri