Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. El a fost internat la Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman”, din Bârlad, unitate suport COVID-19.

Prelatul a prezentat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, a efectuat testul şi apoi s-a autoizolat până la aflarea rezultatului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui au demarat o anchetă epidemiologică, urmând să stabilească o serie de măsuri.

Reprezentanţii episcopiei au menţionat că episcopul Ignatie a îndemnat stăruitor, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie, să fie respectate cu stricteţe recomandările autorităţilor abilitate cu gestionarea acestei crize pentru că „virusul nu umblă de unul singur, ci este transportat de oamenii contaminaţi, informează Agerpres.

„Cred că şi în această recomandare Dumnezeu ne dă un semnal că este benefic să ne smulgem din zgomotul lumii, din alergătura epuizantă a sărmanei fiinţe omeneşti, care nu mai are resursele necesare de a se interioriza, pentru că este împrăştiată în cele trecătoare şi în cele fără de niciun sens pentru lumina sufletului nostru.
În mod paradoxal, distanţarea socială şi fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos şi, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi (…). Ţineţi cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autorităţile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflăm, şi de ceea ce spun specialiştii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreţine inutil angoasa şi dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane şi a şocurilor existenţiale”, a spus episcopul Huşilor.

În spiritul tuturor acţiunilor de sprijin acordat unităţilor medicale şi persoanelor din categoriile vulnerabile, precum şi al recomandărilor de prevenţie, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huşi, reprezentanţii Episcopiei Huşilor au îndemnat în continuare, pe toţi credincioşii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus şi să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu.

„Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii şi asistenţii medicali, credinţa fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în faţa virusului”, au transmis reprezentanţii episcopiei.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =