Caută
Close this search box.

Începe? Poliţia Penitenciară scoate la concurs peste 1.500 de posturi

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare a anunţat că 1.527 de posturi se scot la concurs în sistem, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru deblocarea posturilor. Şapte sute dintre acestea sunt posturi de executie disponibile în operativ.

„Astăzi Preşedintele României a promulgat prin decret Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, act normativ prin care posturile vacanţe din Poliţia Penitenciară sunt deblocate. Este adevărat că la acet moment avem aproximativ 4.500 de posturi vacate în sistemul penitenciar, însă dintre acestea doar pentru 1.527 avem finanţare”, a transmis Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Penitenciare.

Cele 1.527 de posturi reprezintă un total al procedurilor de ocupare prin concurs pentru posturi de execuţie (1.398 de posturi), pentru posturi de conducere (25), respectiv pentru trecerea agenţilor în corpul ofiţerilor – „sesiune unică anuală” (129), informează G4Media.

„ANP a tăiat cam 25% din propunerile făcute de unităţi întrucât se depăşea anvelopa bugetară disponibilă. Urmează publicarea în Monitorul Oficial a legii care deschide calea concursurilor şi imediat după aceasta se vor publică anunţurile de concurs.

Până la acel moment sperăm să avem finalizată sesiunea de schimbări. Sesiunea de mutări care urmează, nu va încurca primele etape ale procedurilor de concurs. Aşa cum am anunţat din timp, vom avea un ultim trimestru al celebrului an 2020, fulminant.

Sperăm să putem fizic să ducem la sfârşit provocarea, astfel încât la final să reuşim să depăşim pragul de 13.500 posturi ocupate în Poliţia Penitenciară”, au mai transmis sindicaliştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri