Caută
Close this search box.

Industria României continua în iulie recuperarea, totuşi era la nivelul din 2016

industria

Industria României a continuat să recupereze în iulie, față de luna precedentă (+8%), dar încă este la nivelul din 2016. În primele șapte luni din 2020, producția a fost cu 15% mai mică decât în aceeași perioadă a anului trecut.

În luna iulie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă, cu 8,0%, ca serie brută, şi cu 3,3%, serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În termeni de vânzări (cifră de afaceri), industria prelucrătoare recuperează mai repede și a atins în iulie volumul de încasări din ianuarie 2020, informează Biziday.

În luna iulie 2020, cifra de afaceri din industrie, în termeni nominali, a crescut față de luna precedentă cu 11,0%, iar faţă de luna corespunzătoare din anul precedent a scăzut cu 5,9%.

În perioada 1.I-31.VII.2020, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2019, cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 12,8%.

Aceste scăderi sunt normale, având în vedere lockdownul şi efectele ulterioare ale acestuia, precum şi stoparea parţială sau totală a lanţurilor comerciale regionale şi globale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri