Caută
Close this search box.

Ingeniosul bine intenţionat. A intrat în grupul „Fără botniţă” şi a şters toţi membrii!

fără botniţă

Rețelele de socializare s-au umplut de grupuri care îndeamnă pe români să nu mai poarte mască de protecție, pentru că aceasta le-ar încălca libertatea.

Oamenii sunt îndemnați să se fotografieze fără mască în magazine sau la coafor. „Veniți în grupul «Fără Botniță Jos Dictatura Medicală» pentru a preveni prezente și potențial viitoare restricții dictatoriale care încalcă drepturile omului” – scrie în descrierea celui mai mare dintre aceste grupuri, care are peste 42.000 de membri.

Mai mult, curentul celor care consideră că banala mască de protecție este o limitare a libertății este tot mai mare și l-a prins mai nou inclusiv pe regizorul Cristi Puiu, care sâmbătă a participat în Piața Victoriei la un protest, cu alte circa 200 de persoane, față de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Organizatorii au susținut că ar fi un protest al părinților, nemulțumiți de obligativitatea ca în școli copiii să poarte mască, Părinții au venit însoțiți de copii, unii foarte mici, în cărucioare.

Un român stabilit la Madrid a decis să acționeze și să oprească răspândirea mesajelor false ale celor care susțin că masca de protecție nu mai lasă creierul să se oxigeneze.

Mihai Sandu a intrat într-unul din grupurile „Fără botniță” de pe Facebook, a pretins că este unul dintre cei care nu suportă bucăți de pânză pe față, a devenit administrator și apoi a șters membrii grupului, relatează Newsweek.

„Era un grup mic, de 333 de membrii. Nu i-am șters pe toți, doar 330, așa că la final am rămas doar eu și două administratore. Am șters și toate postările”, a explicat Mihai Sandu.

Mihai Sandu a încercat să repete manevra și în grupul mare „Fără botniță”, dar acolo a fost blocat și nu i-a ieșit. 

Bărbatul a povestit pentru cum a ajuns administrator al grupului de Facebook și cât i-a luat să șteargă toți membrii.

„Una dintre administratori a întrebat cine vrea să fie moderator, în ideea că grupul urmează să primească foarte multe cereri de înscriere în următoarea perioadă și mai au nevoie de 3 moderatori.

Am spus că am timp și pot face acest lucru. În 5 minute, am primit invitația de a deveni moderator, am verificat postările și am șters niște comentarii cu înjurături.

Apoi, după cca. 2 ore, am început să blochez membrii. În 10 minute am terminat de șters și blocat toți membrii. Am șters apoi postările. A mai durat aproximativ 30 minute și am fost și eu scos și blocat”, a povestit Mihai Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri