Caută
Close this search box.

Înregistrări bombă cu Trump, care ştia încă din februarie cât de periculos este coronavirusul

donald trump

Donald Trump a recunoscut că știa cât de periculos este coronavirusul încă din februarie, cu multe săptămâni înainte ca primul deces confirmat din cauza acestuia să se petreacă în SUA.

Mărturisirile au fost înregistrate de celebrul jurnalist Bob Woodward, iar dezvăluirile au fost detaliate și în cartea sa, „Rage”, care urmează să fie lansată pe 15 septembrie, relatează CNN.

În înregistrări, Donald Trump poate fi auzit spunând că știe cât de periculos, de mortal și de contagios este virusul, „mult mai mortal chiar decât gripele cele mai periculoase”, dar că îl minimalizează public și o va continua să o facă în mod repetat, potrivit Digi24.

Mărturisile președintelui sunt într-un contrast puternic cu comentariile sale publice, în care a insistat constant că virusul „urmează să dispară cât de curând” și că „totul va fi foarte bine”.

La începutul lunii februarie, când transmiterea virusului în SUA era încă foarte mică, iar măsurile ar fi putut salva sute de mii de vieți, Trump, care îi spusese lui Woodward, înregistrat fiind, că știe cât de mortal este virusul, a decis să țină ascunse de public aceste informații.

„Întotdeauna am vrut să minimalizez situația. Încă vreau să fac asta pentru că nu vreau să creez panică”, a mărturisit Trump în data de 19 martie, la câteva zile după ce situația devenise atât de gravă, încât devenise necesară instituirea stării de urgență.

În acest moment, aproape 200.000 de americani au murit din cauza infecției cu noul coronavirus.

Mărturisirile președintelui american au fost făcute pe o perioadă 8 luni, între 5 decembrie 2019 și 21 iulie 2020, iar interviurile au fost făcute de Bob Woodward cu permisiunea lui Trump. Înregistrările audio au fost obținute de CNN înainte de lansarea cărții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri